НОВИНИ

Андрей Рубльов спечели "Thiem`s 7"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:18, 11.07.2020
Чете се за: 01:11 мин.
Тенис
андрей рубльов спечели thiem`s

Руснакът победи на финала организатора на турнира Доминик Тийм драматично с 6-2 5-7 10-8.

Андрей Рубльов продължи с отличното си представяне през годината като спечели демо турнира в Кицбюел. На финала срешу него се изправи местният любимец Доминик Тийм, но дори той не спря устрема н 22-годишният московчанин.

Интересното в днешния ден беше, че Рубльов изигра две срещи. Първо, той се справи с Матео Беретини в двубой, който вчера бе прекратен заради дъжд. Очевидно, този успех е дал допълнителен тласък на руснака и той излезе крайно мотивиран във финалния сблъсък.

На бърза ръка той поведе с 5:2 като на собствен сервис беше изгубил само две точки до момента. В 8-ия гейм Тийм бе близо до връщане на единия пробив, но все пак Рубльов се справи и затвори първия сет.

Във втората част Тийм продължи да изпитва затруднения и допусна пробив за 1:2. Австриецът моментално успя да го върне и на свой ред имаше три възможности да поведе в резултата с два гейма. Руснакът обаче запази подаването си, а впоследствие се възползва от ново колебание в играта на Тийм, за да излезе напред с нов пробив.

При 3:4 и 15:15 при сервис на Рубльов дойде повратен момент в мача. Срещата беше прекратена заради нова порция дъжд, а това неминуемо се отрази на играта на руснака. След прекъсването неговите грешки зачестиха и това даде шанс на Тийм. Световният номер 3 осъществи два пробива и взе втората част със 7:5.

Така съдбата на титлата трябваше да се реши след шампионски тайбрек. В него от самото начало Рубльов пое инициативата и не я изспусна до края. След 10:8 точки младият руснак се поздрави с крайния успех.

Любопитното в този сблъсък беше, че двамата тенисисти се срещнаха преди няколко дни в груповата фаза на турнира. Тогава победител излезе Доминик Тийм след 7:5 6:4.

В момента се играе мачът за 3-то място в надпреварата. В него, един срещу друг са изправени Матео Беретини и Роберто Баутиста-Агут. Италианецът взе първата част с 6:4, а също така осъществи и пробив за началото на втората и понастоящем води с 2:1 гейма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата
Бойко Борисов: Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността, че ще счупят държавата
Прекрасно изпълнение на Вутов прати Ботев (Пловдив) на 7-та позиция и на бараж за Лига Европа
Прекрасно изпълнение на Вутов прати Ботев (Пловдив) на 7-та позиция и на бараж за Лига Европа